בטיולים צריך לשתות – והרבה. אבל מים תופסים נפח ומשקל. במשך שנים, מטיילים נאלצו לסחוב ג’ריקנים ובקבוקים מסורבלים. הפתרון היה ברור – יש צורך בדרך נוחה וקומפקטית לנשיאת מים בטיולים.

ההתחלה – מימייה גמישה בלי צינור

הרעיון הראשוני היה ליצור מימייה גמישה. ככל שהיא מתרוקנת, היא תופסת פחות מקום ומשתלבת בקלות בתרמיל. בתחילת הדרך, היא לא כללה צינור או שסתום. המטרה הייתה ליצור פתרון פשוט ויעיל לנשיאת מים בשטח.

ההשראה משקיות החלב

בצבא, חיילים השתמשו בשקיות אינפוזיה לאחסון מים. אבל המים ספגו במהירות טעמי לוואי מהפלסטיק. הפתרון הגיע מטכנולוגיית שקיות החלב של תנובה, ששומרות על טריות וטעם נקי. הניסיון הראשון היה מבטיח, אך התברר שהחומר לא היה חזק מספיק לשטח.

הפטנט ששינה את חוקי המשחק

כדי לחזק את המימייה, פותחה “שקית בתוך שקית”. השכבה הפנימית מחזיקה את המים, והשכבה החיצונית מוסיפה חוזק. הפטנט הזה הפך את השלוקר של שורש לעמיד ואמין. הוא גם שומר על מים נקיים וללא טעמי לוואי.

מהפכת השתייה בתנועה

עם הזמן, היה צורך לאפשר שתייה נוחה תוך כדי תנועה. נוספה צינורית שתייה ושסתום מתקדם. השינוי הזה שיפר את החוויה והפך את השלוקר של שורש לאחד המוצרים הפופולריים ביותר. השסתום החדש מאפשר זרימה קלה וללא מאמץ. עכשיו, מטיילים יכולים לשתות מבלי לעצור או להוריד את התרמיל.

השפעת השלוקר על עולם המטיילים

מאז השקתו, השלוקר הפך לפריט חובה בקרב מטיילים, ספורטאים וכוחות ביטחון. הוא לא רק שיפר את נוחות הנשיאה, אלא גם את ניהול השתייה. במקום להסתמך על בקבוקי מים גדולים, משתמשים עברו למערכות שתייה חכמות וקלות יותר.

המשך החדשנות

מה שהחל כרעיון פשוט, הפך לאחד ממוצרי הדגל של שורש. עד היום, החברה ממשיכה לשדרג ולפתח את השלוקר. הדגש הוא על חומרים אקולוגיים, משקל קל יותר ועיצוב ארגונומי. כל זאת כדי להבטיח חוויית שתייה מיטבית למטיילים.

 

📢 רוצים לדעת איך לשמור על השלוקר לאורך זמן? כל המידע בפוסט איך מנקים שלוקר