ארבעה מתכונים לבישול בשטח על פק”ל שורש (כולל קינוח בשטח!)
אם אתם מתכננים טיול או פיקניק בקרוב ומחפשים רעיונות לאוכל טעים, הגעתם למקום הנכון. לכן, הכנו עבורכם ארבעה מתכונים מעולים לבישול בשטח, כולם מותאמים להכנה בפק”ל קפה שורש. בנוסף, השף המוכשר שחר לוי הכין עבורנו מנות טעימות שבוודאי ישדרגו כל טיול.
המתכונים שתמצאו כאן:
- ראשית, שקשוקה בשטח (כולל אופציה טבעונית)
- שנית, נודלס עם ירקות בחלב קוקוס
- לאחר מכן, צ’ילי קון קרנה
- ולבסוף, קינוח בשטח: שיפודי פרנץ’ טוסט עם שוקולד ובננות
1. מתכון לשקשוקה בשטח (כולל גרסה טבעונית)
כידוע, הסוד לשקשוקה מושלמת טמון בבחירת העגבניות. לפיכך, השף שחר לוי ממליץ על עגבניות שרי צבעוניות להעלאת הטעם.
מצרכים לשתי מנות:
- 3 כפות שמן זית
- ביצה אחת או יותר
- חצי בצל
- שן שום כתוש
- רבע פלפל חריף
- 2 עגבניות רגילות חתוכות לקוביות
- חופן עגבניות שרי צהובות
- תבלינים: פלפל, מלח, פפריקה
לגרסה טבעונית: במקום ביצה, השתמשו בחצי חבילת טופו רך ועגבניות שרי מבושלות בשמן זית.
הוראות הכנה:
- תחילה, חממו שמן בסיר על הגזייה.
- לאחר מכן, טגנו שום, בצל ופלפל חריף.
- בהמשך, הוסיפו עגבניות ותבלינים.
- לבסוף, בשלו על אש נמוכה ואז הוסיפו ביצה או תחליף טבעוני.
כדי ללמוד יותר, צפו בסרטון ההדרכה המלא:
[הוסיפו כאן את הסרטון]
2. מתכון לנודלס בחלב קוקוס בפק”ל קפה
עכשיו, בואו נטעם את המטבח התאילנדי בטבע! מתכון זה מוכיח שאפשר ליהנות מאוכל אותנטי גם בטיול.
מצרכים לשתי מנות:
- 3 כפות שמן
- כוס מים
- אטריות נודלס
- רבע כרובית חתוכה
- חצי בצל
- קישוא
- רבע פלפל חריף
- קארי אדום
- חצי כוס קרם קוקוס
- כפית סילאן
- לימון
- מלח
הוראות הכנה:
- ראשית, בשלו את הנודלס והכרובית בסיר הגדול של פק”ל שורש.
- בינתיים, בסיר הקטן, טגנו בצל ופלפל חריף.
- אחר כך, הוסיפו קארי, קישוא וקרם קוקוס.
- לאחר מכן, תבלו עם סילאן, לימון ומלח.
- לבסוף, הגישו עם האטריות והכרובית.
להבנה טובה יותר, צפו בסרטון ההדרכה המלא:
[הוסיפו כאן את הסרטון]
3. מתכון לצ’ילי קון קרנה בשטח
חשוב לציין כי מתכון זה מתאים לטיולים קצרים בשל השימוש בבשר טרי.
מצרכים לשתי מנות:
- 3 כפות שמן זית
- חצי כוס בשר טחון
- רבע כוס רסק עגבניות
- כוס שעועית אדומה מבושלת
- חצי בצל קצוץ
- שן שום כתושה
- רבע פלפל חריף
- תבלינים: מלח, פלפל, כמון
- 2-3 עלי דפנה יבשים
הוראות הכנה:
- תחילה, טגנו בצל, שום ופלפל חריף בסיר הגדול של פק”ל שורש.
- לאחר מכן, הוסיפו בשר טחון וטגנו עד שישנה צבעו.
- בהמשך, הוסיפו שעועית, רסק עגבניות ומעט מים.
- אחר כך, תבלו והוסיפו עלי דפנה.
- לבסוף, בשלו ומעכו מעט את השעועית למרקם הרצוי.
לפרטים נוספים, צפו בסרטון ההדרכה המלא:
[הוסיפו כאן את הסרטון]
4. מתכון לשיפודי פרנץ’ טוסט עם שוקולד ובננות
לסיום, הנה קינוח מפנק שבוודאי ישדרג כל פיקניק או טיול!
מצרכים לשתי מנות:
- 3 כפות שמן
- לחם לבן חתוך לקוביות
- ביצה
- חצי כוס חלב שקדים
- חפיסת שוקולד מריר
- 2 בננות בשלות חתוכות
- שבבי קוקוס
- כפית סוכר
- מיץ מרבע לימון
הוראות הכנה:
- ראשית, הכינו תערובת ביצה וחלב שקדים.
- לאחר מכן, טגנו קוביות לחם טבולות בתערובת.
- בהמשך, קרמלו פרוסות בננה עם סוכר ולימון.
- אחר כך, המיסו שוקולד בסיר.
- לבסוף, הרכיבו שיפודים עם לחם ובננה, טבלו בשוקולד ופזרו קוקוס.
להדגמה מלאה, צפו בסרטון ההדרכה:
[הוסיפו כאן את הסרטון]
אם הכנתם אחד מהמתכונים, נשמח אם תשתפו אותנו בתמונות באינסטגרם, טיקטוק או פייסבוק של שורש. כמו כן, אם יש לכם שאלות נוספות, אנחנו תמיד כאן לעזור!
לסיכום, תודה מיוחדת לגולשים שתרמו רעיונות למתכונים: לילך אמרוסי, עופר עטר, קרן כהן, ידידיה מהאלו וליאת ממן.