אומרים שאחד הדברים שמגדירים ישראלי, זה להיות בטוח שיש לך את כל מה שצריך כדי להכין בשטח קפה אסלי טעים. קפה כזה שנותן הרגשה של הפסקה טובה באמצע הטיול. אז הבאנו לכם את הדרכים לשפצר פק”ל קפה מוצלח להכנת קפה שייתן טעם מתוק יותר לטיול שלכם.

אז מה בעצם צריכים לפק”ל קפה?

קודם כל – הגזייה. בשוק קיימים סוגים שונים של גזיות, מסוגים ובגדלים שונים.

יש כמה דברים קריטיים וחשובים בבחירת גזייה:

  • משטח חלק בחלק העליון של הגזייה: חלק מהגזיות מגיעות עם משטח עליון בצורת רשת שעלול לפעמים להיסדק ברגע של קיפול חזק, פתאומי או לא מכוון של המשטח.
  • מצת מובנה/לא מובנה: פה מדובר בשאלה של נוחות. בגזייה עם מצת מובנה אין צורך בגפרורים ומצתים. פשוט חוסך לכם זמן ומשדרג לכם בכמה רמות את חוויית הכנת הקפה, אלא אם כן אתם אולד סקול (ובמקרה כזה אתם בטח מקימים מדורה עם סיר ומתקן מאולתר מקרשים להחזיק את הסיר על המדורה).
  • סוג הלהבה: יש מי שאומר שלהבה מרוכזת יותר היא טובה יותר וחסכונית הרבה יותר ויש את האסכולה שמעדיפה אש גדולה ולא מרוכזת. אם השיקול שלכם הוא קומפקטיות, בחרו בגזייה עם אש מרוכזת יותר. המיכל במקרה כזה הוא גם קטן יותר וקומפקטי יותר לנשיאה.

קופסאות לקפה/סוכר:

רוב ערכות הקפה מגיעות עם שתי קופסאות קטנות ואטומות ששומרות על טריות הקפה והסוכר.
אם בחרתם לקנות גזייה בלבד, יש דרכים פשוטות ליצור לכם תחליף מעולה לקופסאות המגיעות בפק”לי הקפה הנמכרים עם כל האביזרים:
בכל רשתות השיווק ובכל חנות של מוצר בדולר תוכלו לקנות שתי קופסאות פלסטיק קטנות ואטומות שיכולות לשמש אתכם בשטח לקפה וסוכר.
אם לא בא לכם לקנות, חפשו באוטו או בתיק שתי קופסאות מסטיק עגולות ואטומות, שטפו אותן ויש לכם מקום קומפקטי, אטום וחסכוני לאחסון לא מעט קפה וסוכר.

תיק לאחסון פק”ל קפה:

פה יש לכם כמה אפשרויות וכולן מעולות:
אם יש לכם פינג’אן קטן ופשוט, גזייה קטנה ומיכל קומפקטי, תוכלו להכניס הכול בשקית האקולוגית של סנדלי שורש, שיכולה לשמש גם אתכם לפק”ל קפה.

אם תרצו הרבה יותר מרווח גם לפק”ל קפה וגם לדברים אחרים שתרצו לקחת אתכם לטיול שלכם (כמו ספרים, סמארטפון, מפתחות ואפילו חפצים גדולים יותר) תוכלו לאחסן הכול בתיקי הרכיבה והטיול של שורש, שיאפשרו לכם גם לשתות במהלך הפעילות בלי לעצור, באמצעות מערכות השתייה שלנו המותאמות לתיקים האלה. מתי כן תעצרו? כשתרצו להכין קפה מהפק”ל!

אז איך מכינים את הקפה?

תמיד תזכרו את הכלל הבא: על כל כוס אחת של מים תצטרכו להוסיף כפית אחת של קפה.
לדוגמה: על שלוש כוסות של מים הוסיפו כפית אחת גדושה של קפה.

אופן ההכנה:

מלאו פינג’אן (או סיר קטן) על מדורה או גזייה וחממו עד להופעת בועות קטנות למעלה.
הכוונה היא לא למצב של רתיחה אלא לבועות קטנות.
עם הופעת הבועות, הוסיפו כמות קפה לפי קנה המידה הנ”ל והתחילו לערבב.
כוונו לאש נמוכה והמשיכו לערבב מדי פעם, משהו כמו פעמיים שלוש.
רגע לפני שהקפה גולש מהפינג’אן, הורידו אותו מהאש או כבו אותה.
הוסיפו סוכר לפי הטעם, ערבבו ומזגו לכוסות.

המומחים שביניכם בטח יתחילו את טקס הדפיקות של הקפה כדי שהגרגירים ירדו למטה.
אם אתם כבר מכינים קפה בשטח, תנו לו את הטקס הזה וחכו חצי דקה.

דרך אחרת וקצת שונה להכין קפה בשטח היא לבשל את הקפה יחד עם הסוכר.
אז אם אתם מטיילים לבד או בקבוצה ויש לכם אותה העדפה של כמות הסוכר, בשלו יחד עם הקפה ותיהנו.

ותמיד תזכרו, כמו שאמר ויקטור חסון: “קפה, לפני שגולש, רגע לפני – מורידים אותו”.